Ingatlanba fektessek?

Ingatlan piac
 

Ingatlanba fektessek?

Egyre jobb befektetés egy lakás

Éppen csak lecsúszott a képzeletbeli európai dobogóról Magyarország a Global Property Guide, ingatlanpiaci kutatásokat végző, független szervezetének adatai szerint. A Budapest környéki lakáspiac ugyanis Moldova fővárosa, Chisinau, Kijev és Bukarest után a negyedik helyen végzett, ami az éves bruttó hozamot illeti. A piaci kockázatokat is számba vevő rangsorban viszont – évi 7,5 százalékos hozammal – az összes európai fővárost megelőzzük.
Hosszú távon sem vásárol zsákba macskát, aki ingatlanba fektet.
Budapest belvárosában már most is alig akad beépíthető telek, így az új lakások száma nagymértékben csökken majd. Ez részben azt okozza, hogy a jó adottságú ingatlanok értéke egyre közelebb kerül a nyugat-európai árszínvonalhoz – vélik ingatlanpiaci szakértők.

A józsefvárosi, az Üllői út és a Ferenc körút közti területen pél­dául az elmúlt években 22 hektárnyi területen épültek új lakások, irodaházak, új üzletek, és a lakásvásárlók 10 év alatt akár évi átlag 18 százalékos bruttó hozamot realizálhattak. A Corvin sétányon tíz év alatt megduplázódott a lakások értéke.
Számos más tényező is erősíti azt a vélekedést, hogy
az árak a következő időszakban felfelé mozdulnak
– hívják fel a figyelmet a beruházást fejlesztő, és ismét több mint 250 újabb lakás értékesítésére készülő Cordia szakértői.

Az alacsony kamatok miatt a banki befektetések helyett egyre többen voksolnak az ingatlanokra, de jelentősen élénkíti a forgalmat – és emeli az árakat –, hogy az interneten erre specializálódott portálokon néhány napra is kiadhatók a lakások.

 

Forrás: nol.hu

 

A cik partnere: S.P.C. Ingatlaniroda

 

 

A cikk partnere: 

S.P.C. Ingatlan Iroda
 

S.P.C. Ingatlan Iroda

Teteje