A város

Egy év alatt 5,7 milliárd Budapest promóciójára

Idén 1,9 milliárd, majd 2017-ben, október 31-ig 3,8 milliárd forintot költ a kormány Budapest nemzetközi városmarketing-kampányára, ezzel is támogatva a főváros 2024-es olimpia pályázatát – derül ki egy napokban megjelent kormányhatározatból.

Az indoklás szerint szükség van Budapest városarculatának megújítására és vonzerejének növelésére, továbbá a fővárosi turisztikai szolgáltatások átstrukturálására, valamint ezekhez kapcsolódóan egy rövid távú, intenzív, Budapestet bemutató és népszerűsítő, kiterjedt nemzetközi városmarketing-kampány lefolytatására a  kormányzati turizmus- és gazdaságfejlesztési marketingtevékenységgel összhangban.

A kormány elfogadta az e célból elkészült városmarketing-kampány koncepcióját.

A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy – összhangban a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapest Főváros Önkormányzata által, a 2024. évi XXXIII. Olimpiai Játékok, valamint a XVII. Paralimpiai Játékok megrendezésére benyújtandó pályázatról szóló kormányhatározattal – az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztossal, valamint a turizmusért felelős kormánybiztossal egyeztetve és együttműködve, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) útján gondoskodjon a városmarketing-kampány előkészítésének és lefolytatásának megszervezéséről, folyamatosan, 2017. október 31-ig, a 2024. évi olimpia helyszínéről szóló döntés megszületéséig. A városmarketing-kampánnyal kapcsolatban lefolytatott beszerzések az MTÜ felelősségi körébe kerülnek.

A  kampányra meghatározott összegeket, 2016-ban 1 milliárd 905 millió forintot, 2017-ben 3 milliárd 810 millió forintot, a költségvetés Turisztikai Célelőirányzatából (TC) finanszírozzák – áll a kormányhatározatban.
Forrás: turizmus.com

 

Normal Taxi

A NORMÁL  TAXI azért alakult, hogy a mai gazdasági helyzetben  a megrendelő megfizethető, \"normál \" áron utazzon, és ne érezze luxusnak a taxival való utazást. Árainkat a tarifatáblán láthatja. A NORMÁL TAXI a nap 24 órájában áll az utasok rendelkezésére.

Teteje