Szabadidő, sport

Mit jelent nekem a harcművészet? Valami olyat, amelyben az ember kiteljesedhet, épitheti testét, lelkét, szellemét. Vannak dolgok az életben, melyek segtenek megérteni a szentség lényegét. A harcművészet is ilyen. 

Valamit úgy tisztelni és élni azt, hogy nem tudsz nélküle élni, ez az életed. Tanit és beleivódik az egész lényedbe. Elkisér utadon akkor is, ha fizikailag abba is hagyod a művelését.

Van a szellemiségében, a lelkületében egy olyan esszencia, amelyet minden igazi tanitvány továbbvisz és megérinti vele a környezetetét.

Akár harcművész vagy, akár nem, biztosat hatással van az életedre. Ha másképp nem, a mozifilmek hagynak mély nyomot benned. A legtöbben tudjuk, ki Dolph Lundgren, aki 3. Danos Shinkyokushin Karate mester (Sensei). Rengeteg fiatalnak lett ő példaképe és adott inspirációt a karate űzéséhez.

A harcművészetekből szinte nem lehet kiöregedni. Bárki elkezdheti vagy folytathatja, mert inkább gondolkodásmód, elkötelezettség. Igaz, sokan vallják, ha nem tölti ki az életed, nem vetted komolyan. Igy vagy úgy, nem lehet közönyösnek maradni iránta.

Engem annak idején nagyon megérintettek a régi mesterek történetei, csoda számba menő tetteik. Amikor a Kyokushin Karate megalapitója, Masutatsu Oyama életéről mesélt nekem valaki és a debreceni csapat edzéseinek lelkületéről, úgy döntöttem, hogy ezt akarom csinálni. Sokáig minden edzésen ott voltam...felejthetetlen évek voltak...aztán úgy alakult, hogy abbahagytam...de gyakran eszembe jutnak ezek az emlékek...és nagyon jó érzés tölt el, hogy ott lehettem köztük....

Debrecenben egyre több egyesületben lehet harcművészetet tanulni, nem akarunk különbséget tenni. Időnként irunk cikket egy-egy eseményről, de szivesen készitünk interjút jeles debreceni harcosokról, harcművészekről is.

A Shogun SE kitartó fiai és lányai rendszeresen vesznek részt emberpróbáló versenyeken. Például: Augusztus 18.-án rendezte az erdőspusztai arborétumban a Debreceni Kilóméterek Sportegyesület valamint a Hajdú Rendészeti Sportegyesület a 8.5 km-es őrült futást, melyen 24 akadállyal kellet megküzdeni az “őrült futóknak”
A Shogun SE-t Sempai Szabó György, Szentpéteri Dia és Szabó Eszterke képviselte ezen a rendezvényen. A női kategóriát Dia nyerte nem kis előnnyel! Ezzel idén már a Kékes csúcsfutás után a 2. futóversenyét nyeri! Augusztus 25.-én 3 fő képviselte az egyesületet a XII. Hajdúszoboszlói Aquapark futóversenyen. A 10 km-es pályán Sensei Rácz Csaba, Incze László és Szabó István futott. A versenyt nehezítette, hogy 39 fokos hőségben, a repülőtéren kellett teljesíteni a távot. Árnyék nélkül ez komoly kihívásnak bizonyult. A hőség ellenére 653 futó teljesített különböző kategóriákat! Az egyesület tagjai a táv teljesítése után különböző ajándékokat vehettek át a szervezőktől. (A két hir forrása: Shogun SE)

Egyébként, ha megjött a kedved, az 5 éves egyesület most tagfelvételt hirdet, korra és nemre való tekintet nélkül. Mindenkit szeretettel várnak. OSU!

vállalkozás-budapesti vendéglátás
 

Terasz dekor színes Lampionokkal

Itt a tavasz, jólesik kint üldögélni a szabadban!  J A teraszon, a kertben is lehet kellemes hangulatot csinálni, ahol vonzó elidőzni! A kiegészítők között mindenképpen érdemes gondolni a meleg fényekre, hogy az est beköszöntével se kelljen beszakítani egy jó beszélgetést, szülinapi partit vagy vendégséget és kint lehessen maradni a kertben vagy a teraszon!  

 

generációk online-offline_ujlipocia
 

Generációk online-offline

Jelenleg azt a korszakot éljük, amikor az online és az offline tér összefonódik, mindenkinek önmaga számít leginkább, az emberi kapcsolatok fontossága, hőfoka csökken, és vele együtt az empátia is. Az offline felnőtt generációk és az online fiatalok, gyerekek élnek együtt egy új korszakban, ahol már nagyon kell vigyáznunk, hogy ne szakadjunk el egymástól.

 

Római Strandfürdő

 

Óbudai Platán Könyvtár

Az Óbudai Platán Könyvtár és fiókkönyvtára városi könyvtárként működik Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata fenntartásában. A III.

 

Rómaifürdő SE

 

Tervezd Magad Polók

Szeretnél egy igazán egyedi és különleges cuccot, amivel biztosan kitűnsz a tömegből?

 

Normal Taxi

A NORMÁL  TAXI azért alakult, hogy a mai gazdasági helyzetben  a megrendelő megfizethető, \"normál \" áron utazzon, és ne érezze luxusnak a taxival való utazást. Árainkat a tarifatáblán láthatja. A NORMÁL TAXI a nap 24 órájában áll az utasok rendelkezésére.

Budaring Go Kart
 

Budaring gokartpálya

Teteje