adózás

árengedmény, könyvelés, adózás
 

A kedvezmény nem fog kedvezni mindenkinek

Minden vállalkozás életében eljön a pillanat, amikor összesíteniük kell, hogy melyik partnerük milyen szerződéses kedvezményre, bónuszra jogosult. 

külföldi munka, adózás
 

Így adózzon, ha külföldön dolgozik

Mielőtt belevágnánk egy külföldi munkavégzésbe érdemes végig gondolnunk, hogy hogyan is szeretnénk felépíteni az ottani életünket és egyáltalán hol szeretnénk majd adózni? 

 

Jobban megéri a webes eladás

A külföldi vásárlók előbb vagy utóbb, de mindig felfedezik a sikeres webshopokat, illetve elektronikus szolgáltatókat. A vállalkozásoknak addig a pontig jó, amíg nem néznek szembe az értékesítés adózási vonzatával. 

 

Ezeket a számlákat kéri a NAV

2017. július 1-től az adatszolgáltatási kötelezettség küszöbértéke 1 millió forintról 100 ezer forintra csökken. Az erre kötelezetteknek az áfabevallásban kell teljesíteniük a bejelentést.

 

Áttérés IFRS-re

Három helyen is be kell jelenteni (és már csak néhány nap van hátra) ha 2017-től IFRS-re akar váltani bármely vállalkozás. 

 

Változik a kata és a kiva

Közel egy év múlva jönnek az adótörvény módosítások, amelyekről már tavasszal megkezdődtek a tárgyalások. 

Adózás
 

Mostantól minősít a NAV

Áprilisban kezdi meg az adóalanyok minősítését a NAV. Az első negyedév adatai alapján kerülhetünk megbízható vagy épp kockázatos kategóriába.

Jövedéki szabályok
 

Jövedéki eljárások

A kormány a jövedéki adózás szabályainak módosítását tervezi, az egységesítés, az adminisztráció csökkentése és az adóbeszedés hatékonyságának növelése érdekében. A legnagyobb változások a jövedéki eljárások menetében lesznek.

Teteje