Miért jársz jobban, ha neten vásárolsz?

ékszer webáruház
 

Miért jársz jobban, ha neten vásárolsz?

Online vásárlás előnyei, hátrányai, és amire feltétlenül figyelnünk kell, amikor webáruházban vásárolunk

Webshopon venni valamit, a legkényelmesebb vásárlási formák egyike, mert akkor, és ott megteheted, amikor és ahol akarod. A 21. század egyik legnagyobb találmánya az okostelefonok korában, már számítógép sem feltétlenül kell hozzá. De mindenesetre nem kell még egy órát sem elautóznod, vagy el-tömegközlekedned a kiszemelt üzletbe, így időt, energiát és pénzt takarítasz meg a virtuális vásárlással.

Manapság az alapvető szükségleti cikkeket is megvásárolhatjuk az interneten keresztül, illat- és tisztálkodó termékeket, takarító szereket, sőt édességet, teát, kávét és alapvető tartós élelmiszereket is és kiszállítást kérve még cipekednünk sem kell.

A használati-, divat- és luxuscikkek szintén garmadával megtalálhatók az interneten. Az ékszerek jól kategorizálható, könnyen kereshető termékek, melyek vásárlásánál nincs olyan rizikó, mint pl. egy ruhadarabnál, amit nem tudunk felpróbálni. Pontosan látjuk a képről és a megadott adatokból, hogy mit vásárolunk.

ékszer webshop

Alapjában véve kétféle webshop létezik:

A hagyományos, mely meglévő boltra és abban megtalálható árukészletre épül. Ezeknél a termékek ára általában megegyezik az üzlet árképzésével. Előnye, hogy biztonságos. A garancia és szavatosság biztosított.
A másik fajta webáruház olyan, kínálattal rendelkező online bolt, amelyik mögött nincs offline üzlet. Ennek előnye, hogy nem kell boltot fenntartani, így költségeit alacsony szinten tudja tartani és sokkal kedvezőbb árakat tud biztosítani vásárlói számára. Emellett nagyobb áruválasztékkal is szolgál, mert nem kell magas polcbérleti díjat fizetni, és a virtualitás határtalan.
Szállítás lehet futárszolgálattal egy megadott címre –akár munkahelyre is-, vagy listából kiválasztott személyes átvételi pontra. Ilyen átvételi pontok pl. az MPL (Magyar Posta Logisztika) esetében a postahivatalok, vagy a Pick Pack Pont-nál a vele szerződésben álló Relay és Inmedio újságárusok, a rendszerben lévő benzinkutak, lottózók, és egyéb bekötött üzletek. Exkluzív személyes csomagátvételi pontok is vannak, pl. nálunk :-) E-logisztika VI. ker. Podmaniczky u. 43., mely önmagában látják el ezt a célt és nem egy rendszer részeként több másik funkció mellett. Itt több webshopról rendelt árut is díjmentesen átvehetünk. A szállítási határidő a legtöbb webáruháznál, másnap van munkaidőben, esetleg 48 órán belül. Amennyiben nincs valami raktáron, akkor ezt feltüntetik a tétel mellett, és megjelenítik, valami nagyon hasonló helyettesítő termék illetve, hogy mennyi idő alatt tudják leszállítani a hiányzó árucikket.

Fizetés többféleképpen történhet, módját a vásárlási folyamat részeként kell kiválasztani. A legelterjedtebb az utánvétes vásárlás, amikor a vásárló a futárnak egyben fizeti ki a termékek árát és a szállítási költséget. A számla minden esetben a csomagban van és a teljes kifizetett összeget tartalmazza. Ennél egyszerűbb az előre utalás, a bankkártyás fizetés vagy a PayPal.

Garancia a garanciajeggyel és a számla másolatával érvényesíthető. Figyelj arra, hogy átvételkor megkapd a termék kitöltött garanciajegyét. Érdemes utána nézni a webáruházat üzemeltető cégnek is.

Fontos, hogy vásárlás előtt nem tudod fizikálisan kézbe fogni, megnézni a terméket, csak egy képet és leírást látsz róla. Még a csomag átvétele és kibontása is csak fizetés után lehetséges. Mivel csak ezután találkozol a termékkel, jogszabályban leírt szabály szavatolja azt, hogy ha nem tetszik a termék, vagy rossz a méret, stb. indoklás nélkül visszaküldheted, amit a webshop üzemeltetőjének kötelessége visszavenni és a teljes árat visszaadni, ezt érdemes az üzletszabályzatban vagy vásárlási feltételek résznél ellenőrizni.

Vásárolt már webshopon? Próbálja ki most: www.ekszer-shop.com

Teteje