A koktél

 

A koktél

Hinz, Stephan

Hogyan készíthetjük el otthon az exkluzív bárok koktélkülönlegességeit? Milyen italokat kevertek őseink a századfordulón? Hogy kerül a rukkola és a serrano sonka a koktélospohárba?

Stephan Hinz, a számos nemzetközi díjjal kitüntetett bartender azt vallja, hogy a koktélkészítés művészete a főzéshez hasonlóan az ízleléssel és a kompozíciós technikák elsajátításával kezdődik. Könyvében izgalmas utazásra hívja a koktélok szerelmeseit; a kötet segítségével lépésről lépésre ismerhetjük meg az alkoholfogyasztás történetét, a koktélkészítéshez használt legfontosabb eszközöket és alapanyagokat, és a részletes útmutatókat követve mi magunk is gyakorlott mixerekké válhatunk. A klasszikus receptek leírása mellett a könyv bőséges teret nyújt a merész kísérletezésnek és a formabontó új ízek bemutatásának is.

A koktél - Egy pohárnyi művészet egyedülálló munka, amelynek ott a helye minden koktélrajongó kelléktárában.

alexandra.hu

A cikk partnere: