Erre figyeljen az újépítésű ingatlan vásárlásakor

új építésű ingatlanok, mire kell figyelni, legjellemzőbb hibák, ingatlan piac
 

Erre figyeljen az újépítésű ingatlan vásárlásakor

Az ingatlanárak növekedése a hazai piacon még egy évig folytatódni fog. A kivitelező vállalkozások száma folyamatosan növekszik, és egyre többen kezdenek építkezni. A vásárlókban joggal merül fel a kérdés, hogy megfelelő minőséget kapnak-e a gyors beruházásoknak és a rövid kivitelezési időnek köszönhetően?

A hatályos jogszabály kimondja, hogy az építési engedély megadásához kötelező megbízni egy műszaki szakértőt. A szakértő feladata, hogy figyelemmel kísérje az építkezés helyszínén, hogy az ingatlan építése az engedélyeknek, jogszabályoknak, előírásoknak, szerződéseknek és dokumentációknak megfelelően történjen. A megfelelő minőség érdekében jó, ha már az építkezés alatt történik meg egy folyamatos egyeztetés. Probléma esetén a műszaki szakértő jelzi a gondot a kivitelezőnek, ő pedig kijavítja.

A legjellemzőbb hibák, amik előfordulhatnak az az ázás, a penészedés, illetve a statikai gondok. Hatalmas kockázatot vesznek a nyakukba azok, akik olyan ingatlanok közül válogatnak, amelyeknek nincs megfelelő referenciája, vagy releváns tapasztalata.

A legkedvezőbb helyzetben azok a beruházások vannak, amelyeknek van banki, pénzintézeti finanszírozású háttere. Ez egyfajta garanciát is jelent az ügyfelek számára, hiszen a ház egy bank által megvizsgált, elfogadott kivitelező keze közül került ki, megfelelő anyagokból és a pénzügyi háttér is stabil. A bank egyfajta folyamatos kontrollt biztosít a beruházás számára, hiszen vizsgálja a műszaki szakértőt, ellenőrzi, hogy folyamatos-e a számlaellenőrzés, kezeli a befizetett vételárrészleteket és csökkentik a kockázatokat. 

A cikk partnere: 

S.P.C. Ingatlan Iroda
 

S.P.C. Ingatlan Iroda

Teteje