Óbuda Turisztikai céljai

romaipart-budapestiek-portalja
 

Óbuda Turisztikai céljai

Különleges történelmi emlékei lenyűgözőek és egyszerre izgalmasak. De nemcsak a múltja, hanem jelene miatt is érdemes felhívni rá a turisták figyelmét. A Fő tér köré épült múzeumnegyedével, a Bécsi út - Kolosy tér környékén kialakult gasztrosétányával, a Dunával , a Római Part kavicsos fövenyével és a másik oldalról szegélyező budai hegyekkel hálás feladat lehet bemutatni és még vonzóbbá tenni nemcsak a helyiek, hanem a teljes budapesti, sőt hazai lakosság, és a külföldi turisták számára.Igen sok  ötletes fejlesztés megvalósult már, illetve fontos lépés volt, hogy megalakult az Óbudai Turisztikai Egyesület, amely a kerületi szolgáltatókat összefogja. Idén már igy jelent  meg Óbuda az Utazás kiállításon is.
Bús Balázs kiemelte,sok még a kihasználatlan lehetőség és jobb sorsra érdemes terület a kerületben, ezek hasznosítására folyamatosak a törekvések, számítanak a fejlesztésekben a fővárosra, és remélik, hogy a helyekhez méltó tulajdonosi szemlélettel állnak majd hozzá ezekhez. Ilyen például a Hajógyári-sziget, a Gázgyár területe, illetve a Mocsáros dűlő (lovas sportok), és a Római-part fejlesztése.budapestiek-portalja-romaipartportal

Hátránya a kerületnek a közlekedés, elmaradtak a P+R parkolók építése, és hiányzik az M0 északi szektorának megépítése is, amely csökkentené a forgalom egy részét a városrészben. A délutáni órákban erre járó autósok átérzik, miért is lenne erre szükség.
A hátrányból előnyt kovácsolva, ötletes kezdeményezést vezetett be az Aquincumi Múzeum: Dugó blogot indított, amely alapján az erre araszolók elolvashatják, hogy hazafelé vánszorogva mit láthatn(án)ak tőlük jobbra és balra...

Szintén hiány, kevés a kerületben a szálláshely, az önkormányzatban felmerült, hogy saját beruházásban pótolja ezt a lehetőségeihez mérten.

Forrás: turizmus.com

Teteje